top of page

8 mituri despre albirea dintilor



1. Albirea dinților poate fi făcută la orice vârstă


FALS: nu este recomandată albirea dinților copiilor pentru a nu le afecta nervul dinților. Dinții lor sunt în formare și nu trebuie perturbata evoluția lor. Nu fii o victimă a modei albirii dinților. Înainte de a lua decizia de a-ți modifica culoarea dentară, asigură-te că procedura este sigură. Întreabă întotdeauna înainte un medic dentist!


2. Lampa cu raze UV poate grăbi procesul


FALS: Niciun studiu de până acum nu a demonstrat că utilizarea unei lămpi cu lumina ultravioletă (UV) în timpul albirii dinților poate accelera procesul de albire. Institutul de Chimie din America a testat efectul pe care îl are lumina UV asupra dinților - rezultatele au arătat că nu afectează dinții, dar nici nu influențează timpul sau gradul de albire al dinților în timpul procedurii de albire din cabinet. În schimb, țesuturile moi (ochi, buze, gingii) pot fi afectate de lumina ultravioletă.


3. Căpșunile și lămâile pot fi folosite pentru albirea dinților


ADEVĂRAT, dar cu anumite consecințe: acidul conținut de lămâi (care poate îndepărta petele colorate de pe smalț) este foarte dăunător smalțului dentar, crescând șansele de subțiere a acestuia și de apariție a cariilor dentare.


4. Odată albiți, dinții rămân albi pentru totdeauna


FALS: dinții se albesc ulterior procedurii de albire dentară, dar procesul de îmbătrânire al lor este continuu, și deci îngălbenirea dinților este constantă. În plus, cu greu poate fi evitat consumul diferitelor alimente care îi pătează la lor, așa că este necesară curățarea lor constantă, și periodic o reîmprospătare a culorii lor.


5. Gelul de albire cel mai puternic este cel mai bun


FALS: în timp ce un gel de albire cu concentrație mare de peroxid de hidrogen poate avea rezultate rapide, se poate întâmplă că efectul să nu fie de așa lungă durată. De asemenea, există posibilitatea să declanșeze sensiblitatea dinților tăi. Acasă, poți obține dinți albi folosind o substanță de albire cu concentrație mai scăzută a substanței active (care albește). O utilizezi 20-30 min/zi, pentru 10-14 zile, și ajungi la același rezultat.


6. Gelul de albire din cabinet este identic cu cel utilizat acasă.

FALS: substanța de albire este aceeași - peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă; dar concentrația substanței diferă - întotdeauna cea folosită în cabinet fiind mai concentrată.


7. Iți poți albi dinții clătind gura cu peroxid de hidrogen


ADEVĂRAT: DAR peroxidul de hidrogen vă îmbătrâni țesuturile (mucoasa bucală și buzele) atunci când va intra în contact cu ele.


8. Poți să iți albești dinții cu bicarbonat de sodiu


FALS: nu nu nu, metoda nu funcționează. Mai mult, va abraza smalțul puternic și va produce dezechilibre ale florei bacteriene în cavitatea bucală.

CONCLUZIA? Mergeți la cabinetul stomatologic și discutați cu medicul dentist dorințele dvs legate de dantura. Dacă vreți dinți mai albi, discutați cu medicul care vă poate spune ce metoda de albire vi se potrivește și funcționează pentru dvs. Nu faceți pe dentistul singuri acasă ;)


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page