Albirea dentară este unul dintre cele mai căutate proceduri stomatologice. De ce? Pentru că îmbunătățirile pe care le aduce zâmbetului sunt foarte vizibile într-un timp scurt. După albire, pacientul zâmbește mai mult, îi creste încrederea în sine și își îmbunătățește relațiile sociale și stilul de viață.
Recomand să realizați albirea dentară după un consult stomatologic, unde veți primi o părere acreditată dacă sunteți sau nu un candidat potrivit pentru această procedură.
Există situații în care o pigmentare a dinților poate ascunde alte probleme: de exemplu, nervul unui dinte afectat iremediabil duce la modificarea coloristică a acestuia, și netratarea afecțiunii poate duce la complicații - infecție, abces și eventual extracția dintelui.
De asemenea, sunt pacienți cu o substanță dentară atât de puternic pigmentată (colorații tetraciclinice sau dentină închisă la culoare), încât albirea nu vă aduce mari modificări dinților.
Trebuie să știți că substanța de albire nu acționează asupra dinților acoperiți cu coroane dentare sau asupra materialului de plombe. În consecință, dacă plănuiți lucrări de anvergura sau schimbarea zâmbetului, albirea este prima procedură care se realizează, urmând ca celelalte proceduri stomatologice să fie făcute în concordanță cu noua culoare pe care o vor avea dinții dvs.
Pentru toate situațiile de mai sus, medicul dentist vă poate oferi soluții terapeutice potrivite. Precum și etapizarea lor în timp. Dacă nu există nicio contraindicație la albirea dinților, este important să faceți mai întăi o igienizare a cavitații bucale, pentru că dinții să fie perfect curați înainte de începerea tratamentului.
Citeste care este mecanismul exact de albire a dintilor.
Substanțele folosite sunt peroxidul de hidrogen și peroxidul de carbamidă, utilizate în concentrații diferite în funcție de procedeul folosit.
Albire acasă - folosind gutiere sau benzi impregnate cu gel:
substanța activă ajunge în contact cu gingia - apare sensibilitate sau senzație de arsură;
albirea poate fi neuniformă pentru că benzile nu pătrund interdentar;
gelul de albire poate fi înghițit - poate apărea iritația gastrică;
durata tratamentului este mai lungă, de până la 3 săptămâni;
restricțiile alimentare sunt și ele pe o perioadă mai lungă, conform cu durata tratamentului.
Albirea în cabinetul stomatologic:
gelul este aplicat uniform pe toată suprafața dentară, iar gingiile sunt protejate printr-o barieră - iritația și sensibilitarea sunt mai puțin probabile;
substanța activă are o concentrație mult mai mare decât în cazul produselor pentru albire la domiciliu - rezultate mai bune, mai intense, mai rapide!
medicul stomatolog vă este alături pe toată durata tratamentului, venind în rezolvarea oricăror probleme ce pot apărea;
în cabinet sunteți sigur că veți beneficia de tratamentul care se potrivește cel mai bine situației dvs clinice;
după albire, veți primi tratament desensibilizant, pentru a evita apariția sensibilității ulterioare.
Avantajul major al albirii sunt estetica mult îmbunătățită și efectele secundare ale acesteia asupra vieții pacientului: zâmbește mai mult, are un aspect mai prietenos. Este mai relaxat, cu mai multă încredere în sine. Viața socială este îmbunătățită, precum și cea profesională - cu un zâmbet perfect ești mai aproape de jobul dorit :)
Sensibilitatea apărută în urma albirii este singurul dezavantaj; dar această problemă a fost rezolvată prin tratamentele de desensibilizare realizate în cabinetul stomatologic, combinate cu utilizarea acasă a unei paste de dinți cu nitrați de potasiu.
Cantitatea de substanță activă din produsele disponibile NU afectează smalțul dentar, dacă utilizarea lor este corectă (se respectă metoda de albire, se respectă timpul alocat procedurii și, foarte important, albirea se realizează cel mult o dată pe an!).
Recomand cu încredere albirea dentară. Beneficiile aduse pacienților sunt evidente. Dar insist asupra unui consult stomatologic la începerea oricărui tratament, pentru a afla varianta potrivită pentru dvs.
Comments